Potato kibbeh - kibbet batata



Ingredients:
For the potato: 
1 � kg potatoes
1 tsp salt
1/4 tsp black pepper
20 cl milk
4 tbsp butter, melted
� cup breadcrumbs

For the stuffing:
2 tablespoons vegetable oil
2 medium onions, chopped
14 oz (400 g) minced meat (beef or lamb)
2 tbsp pine nuts, toasted
� tsp ground black pepper
1 tsp allspice
salt to taste

Boil potatoes in water until it is cooked. Drain and keep to cool then peel and mash. Mix the mashed potato with salt, black pepper and milk. Set aside.

Brush an oven tray with 2 tbsp melted butter and sprinkle with half the bread crumbs. Set aside.

Meanwhile, heat the oil in a saucepan and saut� onion for 2 minutes. Then add the minced meat and fry for 5 minutes or until brown in color. Add the pine nuts and spices. Stir for few seconds or until all are well combined then set aside.

Spread half the quantity of the mashed potato over the prepared oven tray. Spread the stuffing evenly over the potato then the rest of the mashed potato on top.

Sprinkle the remaining bread crumbs on top and spoon over the remaining melted butter.

Bake in a 400�F (200�C) preheated oven for 20-25 minutes or until top is golden in color.



Kebb� de pommes de terre

Ingr�dients:
Pour les pommes de terre: 
1 � kg pommes de terre
1 c�c de sel
1/4 c�c de poivre
20 cl de lait
4 c�s de beurre
� tasse de chapelure

Pour la farce:
2 c�s d'huile 
2 oignons, hach�s 
400 g de viande hach�e
2 c�s de pignons de pin, toast�s  
� c�c de poivre noir
1 c�c de 4-�pices
sel selon go�t

Faites bouillir les pommes de terre. �gouttez et �crasez les. M�langez-les avec le sel, le poivre et le lait. R�servez.

Beurrez un plat allant au four avec 2 c�s de beurre et saupoudrez la moiti� de la chapelure. R�servez.

Pendant ce temps, faites chauffer l'huile dans une sauteuse et faites revenir l'oignon hach� 2 mn. Meanwhile, heat the oil in a saucepan and saut� onion for 2 minutes. Ajoutez la viande hach� et faites reveenir environ 5 mn jusqu� coloration. Ajoutez le sel, les �pices et les pignons de pin. M�langez et r�servez.

R�pandez la moiti� de la pur�e dans le plat allant au four, ajoutez la farce de viande dessus, puis r�pandez l'autre moiti� de pur�e.

Saupoudrez la chapelure et ajoutez les 2 c�s de beurre fondu.

Enfournez � 200�C environ 20-25 minutes ou jusqu� ce que le dessus soit dor�.

Comments

Popular posts from this blog

Falafel

Mini Pommes Anna